Boeken Philips Roermond

Philips Roermond “De geschiedenis”

Als oud medewerker van Philips Roermond leek het mij een leuk idee om na de productiesluiting van het bedrijf in maart 2005 een herinneringsboek  te maken.Dit idee bleef enkele jaren sluimeren totdat ik in het bezit kwam van een aantal oude, nietszeggende foto’s. Getriggerd door deze oude foto’s en verder zoekend op internet kwam ik diverse krantenberichten over Philips Roermond tegen. Door deze krantenberichten was het na veel speur en puzzel werk uiteindelijk mogelijk de diverse foto’s bij de juiste gebeurtenissen te plaatsen. Dit maakte het voor mij mogelijk om tot dit boekwerk te komen. Zeer veel mensen uit Roermond en de omliggende dorpen hebben tijdens het bestaan van het bedrijf  hier hun boterham verdiend. De Philipsvestiging in Roermond was vanaf de start een begrip en vormde een  stimulans voor de werkgelegenheid in de regio.Tijdens   het   bestaan    heeft   het  bedrijf   ups   en   downs  gekend.  Philips Roermond is in de  laatste  jaren  van  haar bestaan  door overname  onder  een  tweetal andere  namen op de markt geweest. Het betreft de namen “Phycomp” en “Yageo”.In de volksmond blijft het bedrijf echter voortbestaan als “Philips Roermond”.

Klik hier om het boek “De geschiedenis van Philips Roermond” te bestellen.


Philips Roermond “Het verleden in beeld”

Het voormalige Philips Roermond heeft in de jaren van haar bestaan 1947 t/m 2005 een grote groei doorstaan, dit voor zowel het personele bestand als voor de diverse gebouwen en fabriekshallen.
Dit boekwerk bestaat uit verhalen en nieuwe unieke foto’s veelal aangeleverd door oud-medewerkers.
Een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod komen zijn: de bouw en gang van zaken in de kastenfabriek, dependance Helden-Panningen, bouw koolweerstandenfabriek, bouw kantine, aanleg groot parkeerterrein, slaan waterput, Bedrijfs Zelf Bescherming (BZB)  enz.
Voor de oud medewerkers zal dit ongetwijfeld een beeld van herkenning en herinneringen met zich meebrengen.
Er komen veranderingen aan voor het nu nog slapende Philips terrein, sloop dreigt. Vandaar dit boek, om de herinneringen levend te houden aan deze ooit grootste werkgever in de regio, want voor de oud medewerkers blijft het toch nog altijd hun “Philips Roermond”.

Klik hier om het boek Philips Roermond “Het verleden in beeld” te bestellen.